Dakrenovatie

Waar moet je nou precies aan denken bij dakrenovatie? Dit kan zijn nieuwe dakpannen, het plaatsen van dakisolatie of het vervangen van leien. Waarom dakrenovatie nodig is en hoe het in zijn werk gaat, staat allemaal hier geschreven. Ook staat er een duidelijke video over dakrenovatie onder aan de pagina!

Dakrenovatie: Het onderdak

Het onderdak is nog niet op ieder dak gevestigd. Bij oudere woningen werd er namelijk geen gebruik gemaakt van een onderdak. Inmiddels is het onderdak niet meer weg te denken. Een onderdak is een tussenlaag tussen de dakisolatie en de dakbedekking. Dit biedt extra bescherming voor de isolatie en de constructie van het dak. Aangezien het onderdak een beschermende functie heeft, is het wind- en waterdicht. Daarbij moet het dak ook dampopen zijn. Hierdoor kan vocht van in het huis dat in de dakisolatie terecht komt, toch naar buiten verdampen.

Dakbedekking vernieuwen

De dakbedekking blijft niet voor eeuwig goed. Er komt dus een moment dat deze vernieuwd moet worden. Dit valt ook onder dakrenovatie. Als je de dakbedekking te lang op het dak laat liggen, ontstaat er schade waardoor er lekkages kunnen komen. Daarom is het voordeliger om gelijk de dakbedekking te vervangen dan elke keer weer de lekkages te laten maken.

Een andere optie is om een overzet dak te plaatsen. Dit zijn lichte panelen die de uitstraling hebben van normale dakpannen. Deze lichte panelen worden over de huidige dakbedekking gezet. Zo lijkt het net of er nieuwe dakpannen zijn geplaatst op het dak.

Dakrenovatie van lichte panelen

Vernieuwen van de dakconstructie

Veel mensen denken dat alleen bij het bouwen van een huis de dakconstructie gemaakt kan worden. Maar de dakconstructie kan ook worden vernieuwd en dat valt onder dakrenovatie. Een dakconstructie wordt vernieuwd wanneer deze begint in te zakken of ernstig is aangetast door vocht. Het vernieuwen van een dakconstructie is een erg grote ingreep, dus doe dit alleen wanneer het echt noodzakelijk is.

Dakrenovatie: Dakconstructie

Kosten dak renovatie

Aangezien ieder dak en elke renovatie anders is, is het lastig om hiervan de kosten te berekenen. Hierdoor is het van te voren lastig te zeggen wat er wel en wat er niet kan bij de renovatie. Om voor jezelf alvast te kijken wat mogelijk is op financieel gebied, kan je gebruik maken van een rekentool. Bij deze tool wordt naar het soort dak gevraagd en wat er aan het dak gerenoveerd moet worden. Aan de hand hiervan wordt een kostenplaatje gemaakt.

Video: Dakrenovatie

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top