Dakbedekking

Wat is dakbedekking? Dakbedekking is volgens WikiPedia het volgende:

“Dakbedekking of dakbekleding is een beschermende laag die op een plat of hellend dak wordt aangebracht, om dit waterdicht, sneeuwdicht en tochtvrij te maken, zodat het dak kan beschermen tegen dieren, hitte, wind en zonlicht.”.

Dakbedekking leggen door dakdekker

Voor een goede dakdekking kunnen meerdere materialen gebruikt worden zoals:

  • Riet
  • Teer / dakleer
  • Kunststof
  • Leisteen

In Nederland zien we het meeste dakpannen en dakleer. Dakleer wordt gebruikt bij platte daken die een waterdichte bedekking moeten hebben. Dakdekkers branden het dakleer dat bestaat uit onder andere Polycyclische Aromatische Koolwaterstoffen (PAK) met Bitumen (lees: teer). Hierdoor ontstaat er een waterdichte bedekking. Dit is essentieel omdat u geen lekkages wilt hebben.

Kosten dakdekken

De kosten van dakbedekkingen lopen uiteen. Afhankelijk van het materiaal en de oppervlaktes kunnen specialisten een goede kostenindicatie maken. Naast het materiaal betaalt u uiteraard dan ook arbeidsuren. U bent wel wat meer kwijt dan zelf dakbedekking aan te brengen, maar u hoeft er niet zelf voor op de ladder.

Dakdekken zelf doen

Uiteraard kunt u ook zelf uw dak bedekken. Houd er wel rekening mee dat het niet eenvoudig is. Er zijn immers niet voor niets specialisten in dit vakgebied. Aan de andere kant is het zelf aanbrengen van dakbedekking financieel aantrekkelijker. Bent u handig of weet u iemand die handig is? Dan is een bouwmarkt uw beste vriend. Daar kunt u diverse materialen aanschaffen voor de juiste dakbedekking. Hieronder staat een video waarin eenvoudig wordt uitgelegd hoe je zelf een EPDM dak kan plaatsen.

Raadpleeg dakdekkers

Bent u op zoek naar dakdekkers in de regio? Dan kunt u naast Google ook eens Werkspot proberen. Vraag altijd even naar de keurmerken, zodat u weet dat u garantie hebt. Er bestaan keurmerken zoals Dakmerk. Met dit keurmerk op zak bent u er zeker van dat het nieuwe dak goed wordt aangelegd.

 

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top