Alle soorten zonnepanelen op een rijtje

Er zijn tegenwoordig allerlei soorten zonnepanelen verkrijgbaar. Bij het kopen van een set zonnepanelen ga je eerst moeten bepalen wat voor soort zonnepaneel je wilt kopen, aangezien elke zonnepaneelsoort zijn eigen kenmerken, voordelen en nadelen heeft. Maar welke soort zonnepanelen zijn er allemaal en wat komt er kijken bij het aanschaffen en installeren van al deze zonnepaneelsoorten? In de tekst hieronder zijn alle zonnepanelen op een rijtje gezet ter verduidelijking.

Alle soorten zonnepanelen

Er zijn verschillende soorten zonnepanelen, waarbij een duidelijk onderscheid wordt gemaakt tussen het materiaal waar het paneel van is gemaakt. De 4 meest relevante zonnepaneelsoorten die we momenteel kennen zijn:

Monokristallijn zonnepanelen

Monokristallijne zonnepanelen zijn voorzien van een zwarte kleur en hebben een lange levensduur. Daarnaast kan je met monokristallijne zonnepanelen profiteren van een hoger rendement vergeleken met andere zonnepaneelsoorten, maar het prijskaartje dat bij monokristallijne zonnepanelen komt kijken is wel iets hoger.

Polykristallijn zonnepanelen

Polykristallijne zonnepanelen zijn blauw van kleur, hebben ook een vrij lange levensduur en zijn niet bepaald duur. Hou wel rekening dat het rendement van polykristallijne zonnepanelen iets lager ligt dan bij monokristallijne zonnepanelen.

Dunne-film zonnepanelen

Dunne film zonnepanelen zijn licht van gewicht, flexibel en brengen veel op. Dit geldt ook als er sprake is van gedeeltelijke schaduwvorming op de panelen. Dunne film panelen kosten in principe meer dan de andere zonnepaneelsoorten, maar het rendement ligt ook vele malen hoger.

Glas-glas zonnepanelen

Glas-glas zonnepanelen zijn moderne zwarte panelen die geheel gemaakt zijn van glas. Hierdoor voorkom je vochtproblemen en problemen met de schommelingen in de temperatuur. Glas-glas zonnepanelen kunnen volledig worden weggewerkt in je dak waardoor de panelen haast niet op te merken zijn.

Advies inwinnen

Als je overweegt om een set zonnepanelen aan te schaffen maar niet weet of je moet kiezen tussen monokristallijne zonnepanelen, polykristallijne zonnepanelen, dunne film zonnepanelen of glas-glas zonnepanelen? De verstandigste optie is dan om professioneel advies aan te vragen bij een ervaren specialist. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze voor je dak maakt.

Bij het kopen en installeren van zonnepanelen dien je een keuze te maken tussen alle mogelijke opties. Er zijn 4 soorten zonnepanelen, waarbij elke zonnepaneelsoort beschikt over zijn eigen kenmerken, voor- en nadelen. Check eerst de geschiktheid van je dak voor je aan de slag gaat zodat je de juiste keuze maakt. Zo niet, dan zijn collectieve zonnepanelen wellicht iets voor je.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top