Het vervangen van loodslabben

Als je een oudere woning hebt, is de kans groot dat je loodslabben hebt. Loodslabben zijn stukken lood die worden gebruikt om het dak en de muren waterdicht te maken. Maar na verloop van tijd kunnen loodslabben beschadigd raken, lekken veroorzaken en uiteindelijk moet je ze vervangen om de integriteit van je huis te behouden.

Wat zijn loodslabben?

Loodslabben zijn stukken lood die gebruikt worden om het dak en de muren van een huis waterdicht te maken. Het lood wordt geplaatst waar de dakpannen of gevelstenen samenkomen met het dak of de muur. Dit voorkomt dat er water in je huis kan sijpelen en voorkomt schade aan het houtwerk of andere materialen.

Wanneer moeten loodslabben worden vervangen?

Loodslabben gaan jarenlang mee, maar na verloop van tijd kunnen ze beschadigd raken of beginnen te lekken. Als je merkt dat er water binnenkomt via de plek waar de loodslabben zitten, is het tijd om ze te vervangen. Ook als je ziet dat de loodslabben scheuren, barsten of loskomen van het oppervlak, moeten ze vervangen worden.

Hoe kun je weten dat je loodslabben vervangen moeten worden?

Je kunt zelf inspecteren of je loodslabben vervangen moeten worden. Ga naar buiten en bekijk de loodslabben rondom je huis. Kijk of ze beschadigd zijn of als er water binnenkomt via de plekken waar de loodslabben zitten. Je kunt ook in de zolder of de bovenste verdieping van je huis kijken of je water- of vochtplekken ziet. Als je deze ziet, is de kans groot dat je loodslabben moet vervangen.

Wat zijn de kosten van het vervangen van loodslabben?

De kosten voor het vervangen van loodslabben zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het dak en het aantal loodslabben dat vervangen moet worden. Over het algemeen zijn de kosten voor het vervangen van loodslabben hoger dan bijvoorbeeld het repareren van dakpannen.

De gemiddelde kosten voor het vervangen van loodslabben variëren tussen de €100 en €220 per meter volgens Dakdekkersgids.nl. Dit kan oplopen afhankelijk van de specifieke omstandigheden van de woning en het aantal loodslabben dat vervangen moet worden

WerkzaamhedenKosten
Loodslabben vervangen tot op het binnenblad€200,- tot €220,- per meter
Loodslabben afsnijden en vervangen€100,- tot €120,- per meter
Lood vervangen schoorsteen€200,- tot €220,- per meter

Bron tabel: https://dakdekkersgids.nl/loodslabben-vervangen/


Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top