Welke soorten dakisolatie zijn er allemaal?

Je hebt heel erg veel soorten dakisolatie. Soms zijn de verschillende soorten dakisolatie moeilijk uit elkaar te houden. Lees verder om erachter te komen hoe je de verschillende soorten dakisolatie uit elkaar kunt houden. Als je op zoek bent naar duurzame isolatiematerialen is het eveneens de moeite waard om verder te lezen.

Drie groepen

Er zijn grofweg drie soorten dakisolatie. Je hebt minerale isolatie, maar ook kunststof en ecologische isolatie komen veelvuldig voor. Het is heel persoonlijk wel type isolatie goed bij je past. Het hangt voornamelijk af van het type dak dat zich op jouw huis bevindt. Maar ook jouw smaak kan van doorslaggevend belang zijn. Elk type dakisolatie heeft andere voor-en nadelen. In dit artikel zal op systematische wijze ingegaan worden op de verschillende soorten dakisolatie.

Minerale isolatie

Minerale isolatie is een hele zachte vorm van isolatie. Het is dus erg subtiel. Desondanks isoleren minerale isolaties prima. Een groot voordeel van minerale isolatie is dat er een zacht prijskaartje hangt aan deze zachte vorm van isoleren. Je moet onder meer denken aan vloeren van zolders en spouwmuren als je wilt weten waar minerale isolatie allemaal voor gebruikt wordt. Een nadeel is dat er meer isolatiedikte nodig is dan bij andere soorten isolatie.

Kunststof dakisolatie

Als je niet op zoek bent naar een zachte vorm van isolatie, maar naar een harde vorm van isolatie, kun je absoluut overwegen om kunststof dakisolatie aan te schaffen. De materialen zijn niet zwaar en isoleren prima. Bovendien kunnen ze prima overweg met nattigheid. Als je op zoek bent naar isolatie voor een hellend dak of een plat dak van een garage is kunststof dakisolatie absoluut een aanrader. Een nadeel is dat het niet zo handig is om kunststof dakisolatie tussen kepers te zetten.

Ecologische dakisolatie

Als je graag ecologisch verantwoord wilt leven kun je ecologische dakisolaties overwegen. Deze zijn opgebouwd uit natuurlijke stoffen. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van plantaardige en dierlijke stoffen. Er zijn dus geen chemische toevoegingen gedaan. Ecologische dakisolatie is goed voor het milieu. Het is een prima vorm van isoleren die bovendien brandveilig is. Het enige nadeel is dat het gevoeliger is voor ongedierte en ander gespuis.

Een verantwoorde keuze

Nu de verschillende vormen van dakisolatie op een rijtje zijn gezet kun je ongetwijfeld een verantwoorde keuze maken. Duurzame isolatiematerialen zijn erg belangrijk en zijn dus zeker het onderzoeken waard.

brown and black roof tiles


Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top