Welke soorten zonnepanelen zijn er?

Waarom zou je zonnepanelen installeren? Zonnepanelen gebruiken is een duurzame manier om bruikbaar elektriciteit op te wekken. Je bent in principe mede door de zon je eigen energieleverancier. Het is raadzaam voordat je zonnepanelen op je dak laat plaatsen je te informeren en te verdiepen in de verschillende zonnepanelen die er op de markt zijn. Het hangt totaal af van je budget, jouw wensen en de oppervlakte van je dak. Vraag dan ook eerst zonnepanelen offertes aan om een juiste keuze te maken. Er zijn op dit moment vier soorten zonnepanelen op de markt. Namelijk monokristallijn, polykristallijn, amorf en glas-glas panelen. In dit artikel worden deze soorten uitgelicht.

De monokristallijn zonnepanelen

Deze zonnecellen bestaan uit één kristal. Deze zonnecellen hebben geordende elektroden en zijn egaal donkerblauw en zwart. Wat betreft deze zonnepanelen behalen ze het meeste rendement van allemaal. Ze zijn echter wel duurder dan de andere drie soorten zonnepanelen. Dit is de beste keuze voor huiseigenaren met een klein dak en die het maximale rendement eruit willen halen.

De polykristallijn zonnepanelen

In deze zonnepanelen bevinden zich meerdere grove kristallen. Het vertoont een bepaald gebroken scherven patroon. Deze zonnepanelen hebben een gunstige prijs en hebben een redelijk hoog rendement. Wel iets minder rendement dan de monokristallijn zonnepanelen. Als ruimte op het dak geen rol speelt kan je makkelijk voor deze zonnepanelen kiezen omdat het relatief een stuk goedkoper is.

De amorf zonnepanelen

Amorf zonnepanelen hebben geen kristallen, waardoor ze erg buigzaam zijn. Let wel dat deze zonnepanelen het minst rendement geven en minder geschikt zijn voor op daken. De prijs ligt uiteraard ook een stuk lager. Dunne-film panelen, zoals ze ook worden genoemd zie je vooral jachten, bussen en zeilboten.

De glas-glas zonnepanelen

Dit zijn de nieuwst zonnepanelen op de markt en hebben een langere levensduur dan alle andere. Het degradeert minder snel, wat inhoudt dat meer capaciteit behouden wordt wanneer de jaren verstrijken dan bij de andere zonnepanelen. Je wekt hier uiteindelijk na 25 jaar meer kWh’s mee op. De kosten lopen wel hoger op, omdat dit nog een tamelijk nieuwe technologie is. Dit valt te compenseren met meer opbrengst en op termijn meer winst. Vraag dan ook altijd zonnepanelen offertes aan om de beste prijs voor de beste zonnepanelen te krijgen.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top