Kan ik een houtkachel buiten onder de veranda zetten?

Je ziet steeds vaker dat tuinen als huiskamers worden ingericht. Sommige mensen vinden een tuin niet meer compleet zonder banken, stoelen en soms zelfs een televisiescherm. Als je een tijdschrift over tuinen gaat lezen moet je niet verbaasd opkijken als je iets leest over het buiten neerzetten van houtkachels. Een buitenkachel is in de mode. Lees verder om meer te weten te komen over buitenkachels.

De veranda

Je kunt niet elke houtkachel buiten neerzetten. Zowel de type houtkachel als het type veranda is van belang bij de vraag of de houtkachel buiten onder de veranda kan staan. De veranda moet minimaal één open zijde hebben. Dit zorgt er namelijk voor dat er genoeg frisse lucht binnenkomt. Het is erg belangrijk dat de houtkachel op een ondergrond staat die niet van hout is gemaakt. Te denken valt bijvoorbeeld aan steen.

Bescherming

Een goede bescherming is erg belangrijk, want niet elke houtkachel is even bestendig tegen de diverse weersomstandigheden van Nederland. De houtkachel dient op zijn minst zestig centimeter verwijderd te zijn van de muur, want de achterkant kan erg heet worden als de kachel brandt.

Kwaliteit

Als je de houtkachel onder een overkapping zet, blijft de houtkachel langer mooi. Dat is vooral belangrijk als je een mooie houtkachel hebt uitgezocht. In het koude kikkerlandje dat Nederland heet moet je niet verbaasd opkijken als het weer guur en koud is. Neerslag is niet goed voor een houtkachel. Houtkachels die bedoeld zijn om buiten te gebruiken, zijn niet geschikt voor in de huiskamer.

Factoren

Met de factoren die zojuist zijn opgenoemd dien je allemaal rekening te houden als je een houtkachel in je tuin neer gaat zetten. Een buitenkachel wordt steeds populairder, maar dat neemt niet weg dat er veel komt kijken bij het goed en verstandig neerzetten van een buitenkachel in de tuin. Verdiep je goed in de materie voordat je overgaat op de aanschaf van een buitenkachel. Alleen op deze manier ben je goed voorbereidt.

fire in brown wood burner

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top