Klussen in huis en de tuin? Koop een aanhangwagen!

Bij het klussen maak je gegarandeerd veel vuil. Al dit vuil moet ergens naartoe vervoerd worden. Met een aanhangwagen kun je heel makkelijk grote hoeveelheden vuil vervoeren. Ook is het zo heel makkelijk om bouwmateriaal naar de woning te vervoeren. Voor de onregelmatige klussers is het huren van een aanhangwagen al voldoende. Maar voor de regelmatige klussers kan het vaak voordeliger zijn om er eentje te kopen. 

Wat heb je nodig voor een aanhangwagen?

In veel gevallen mag je niet zomaar een aanhangwagen gebruiken. Een normaal rijbewijs voor een auto is vaak niet genoeg voor een aanhangwagen afhankelijk van de massa die je vervoert. De maximale massa die je mag vervoeren zonder rijbewijs is 750 kilogram. Wanneer je meer dan 750 kilogram wil vervoeren heb je een aanvullend rijbewijs nodig. De maximale massa die een aanhanger mag dragen kan ook per auto verschillen. Sommige auto’s mogen namelijk meer en sommige auto’s mogen minder vervoeren met een aanhangwagen. De RDW heeft een tool waarmee je makkelijk kunt zien hoeveel het maximale gewicht bedraagt voor een aanhangwagen zonder een aanvullend rijbewijs te gebruiken. Op de tool van de RDW kun je jouw kenteken invullen en alle benodigde informatie wordt vrijgegeven.

Bouwmaterialen ophalen met een aanhangwagen

Het wordt steeds gebruikelijker om zelf de klussen in een woning uit te voeren. Het is namelijk veel voordeliger dan iemand inhuren. Ook zullen veel bouwbedrijven lange wachttijden hebben en zullen de klus niet altijd goed afmaken. Door het zelf te doen kun je geld besparen en heb je meer controle over de kwaliteit van het werk. Een aanhangwagen kopen is vooral gunstig wanneer je meerdere keren per jaar er gebruik van maakt. Telkens weer een container of aanhangwagen huren kan bij meerdere keren veel duurder uitkomen dan door er simpelweg eentje te kopen. Een aanhangwagen is ook goedkoper dan het gebruiken van een container. Voor een aanhangwagen kan je terecht bij HAPERT. Al jaren is dit merk marktleider in de Benelux op het gebied van lichte aanhangwagens.

Gratis foto's van Gebouw puin

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top