Dakgoten reinigen

Naast het reinigen van je dak, is ook de dakgoten reinigen belangrijk om lekkages te voorkomen! Het reinigen van de dakgoten is een vervelend klusje, dat veel mensen uitstellen. Doe dit niet! Schakel snel een ervaren dakdekker in om je hierbij te helpen!

Waarom moet je de dakgoten reinigen?

Het reinigen van je dakgoten is een belangrijk onderdeel van dakonderhoud. De dakgoten zorgen ervoor dat regenwater netjes wegloopt naar het riool. Wanneer je dakgoten verstopt zitten of vuil zijn, dan loop je het risico op beschadigingen. Dit zorgt weer voor vervelende lekkages: daar heb je in huis ook last van!

Door tijdig je dakgoten te laten reinigen, bespaar je op de kosten. Je voorkomt namelijk lekkages en beschadigingen en bent uiteindelijk een stuk goedkoper uit!

Dakgoten reinigen: werkwijze

Je hoeft niet zelf het hoge dak op te klimmen om je dakgoten te reinigen, een dakdekker kan dit ook voor je doen! De vakman begint eerst met het leegscheppen van de dakgoot. Hij haalt alle bladeren, takken en modder uit de dakgoot. Soms vindt hij hier zelfs een vogelnetjes die de boel blokkeert!

Wanneer de dakgoot leeg is begint hij met het reinigen. In de meeste gevallen doet hij dit met behulp van een hoge drukspuit. Hiermee slijt al het slob wat tegen de randen is gaan zitten weg. Hij spuit daarna ook de regenpijp goed door, om te voorkomen dat het vuil uit de dakgoot daarna de regenpijp verstopt!

Na de reiniging kun je ervoor kiezen om je dakgoten in de toekomst te beschermen tegen vuil. Bijvoorbeeld met een bladvanger, die voorkomt dat bladeren ophopen in je dakgoten of regenpijp!

Wat kost het laten reinigen van de dakgoten?

De reiniging van je dakgoten kost gemiddeld €3,- tot €5,- per strekkende meter. Het is dus helemaal niet zo duur, en je bespaart er een hoop onnodige kosten mee! Zou je de dakgoot namelijk niet laten reinigen en ontstaan er later beschadigingen? Dan betaal je ongeveer €100,- tot €150,- voor een dakgoot van 12 meter!

Wil je vervuiling in de toekomst voorkomen, dan is het slim om te investeren in een bladvanger. Deze kosten gemiddeld €1,50 tot €15,- per stuk en hiermee voorkom je al heel veel vuil in de dakgoot!

Dakgoten reinigen: kosten 2022


 
Werkzaamheden Gemiddelde prijs
Dakgoot reinigen €3,- tot €5,- per strekkende meter
Bladvanger €1,50 tot €15,- per stuk
Dakgoot herstellen €100,- tot €150,- voor een 12 meter

Op zoek naar meer informatie over dakwerkzaamheden? Neem eens een kijkje op Dedakspecialist.nl!

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top