Dakkapel of lichtkoepel, wat zijn de verschillen?

Er zijn verschillende dingen die je aan een huis kunt toevoegen voor meer licht. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een dakkapel, maar ook een lichtkoepel is altijd een goed idee. In deze tekst gaan we vooral kijken naar de grote verschillen tussen deze twee. Wat zijn het precies en waarom zou je kiezen voor het een of het ander?

Het verschil tussen een dakkapel en een lichtkoepel?

Wanneer je een schuin dak hebt, is het mogelijk om dit dak aan de zijkant uit te breiden. Je bouwt eigenlijk als het waren het dakraam uit naar buiten. Dit noemt men een dakkapel. Je kunt dit aan een kant doen of aan beide kanten. De reden dat mensen dit doen heeft te maken met het feit dat je er vaak meer ruimte voor terugkrijgt. Je kunt namelijk staan in het schuine gedeelte waarbij dit eerst niet mogelijk was. Ook komt er veel meer licht binnen. De kamer lijkt niet alleen groter, de ruimte die je kunt gebruiken is ook nog eens groter geworden. Een koepel is anders. Bij een koepel is het niet zo dat een hele ruimte uitgebouwd wordt. In plaats daarvan wordt er gekozen voor een gedeelte waar een gat in het dak gemaakt wordt welke vervolgens opgevuld wordt met een koepel. Ook deze koepel zorgt dus voor veel meer licht in huis.

Voordelen van een koepel

Zo’n koepel heeft natuurlijk ontzettend veel voordelen. Allereerst zorgt het dus voor meer licht. Hier zijn wij als mensen bij gebaat. In plaats van dat wij licht krijgen vanuit de elektrische variant, krijgen we het met een koepel van de natuurlijke soort. Dat is hartstikke fijn omdat wij dit ook nodig hebben. Ook zorgt meer licht voor een groter lijkende ruimte. Een koepel geeft meer licht waardoor het dus al snel zo lijkt dat de ruimte veel groter is. Als laatste is een koepel ook duurzaam. We gebruiken minder elektriciteit omdat we veel minder lampen nodig hebben. Ook dat maakt het een goed idee om te investeren in een koepel. Niet alleen mooi, ook nog eens heel handig dus.

Bron: Daglichtdirect

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top