Is jouw dak aan vervanging toe? Kies voor dakpanelen!

Denk je erover na om binnenkort je dak te vervangen? Of ben je op zoek naar dakbedekking voor een nieuwbouwproject? Dakbedekking is een van de belangrijkst onderdelen van een gebouw. Het is daarom handig om te weten welke soort dakbedekking het best bij jouw bouwproject past. Dakpannen zijn de meest voorkomende dakbedekking. Een andere optie voor dakpannen zijn dakpanelen. Dakpanelen hebben een hoop voordelen ten opzicht van dakpannen. Benieuwd welke dakbedekking het beste bij jouw bouwproject past? In deze blog zetten we alle voordelen van dakpanelen voor je op een rijtje!  

Wat zijn dakpanelen?

Maar eerst, wat zijn dakpanelen eigenlijk? Een dakpaneel is eigenlijk een grotere dakpan. Een dakpaneel is meestal gemaakt van staal of metaal. Dit maakt een dakpaneel steviger en minder gevoelig dan een dakpan. Een overeenkomst tussen een dakpaneel en een dakpan is dat ze beiden dezelfde klassieke look hebben. Beide soorten dakbedekking hebben dus dezelfde look, maar wat zijn dan de voordelen van dakpanelen?

Weersomstandigheden

Dakpanelen zijn beter bestand tegen heftige weersomstandigheden. Eerder benoemde we al dat dakplaten erg  stevig zijn. Dit maakt ze minder kwetsbaar voor bijvoorbeeld harde windstoten. Dakpannen liggen vaak los. Dit maakt ze wat gevoeliger voor zware weersomstandigheden. 

Isolatie

Dakpanelen zijn voorzien van een laag isolatiemateriaal. Dit isolatiemateriaal zorgt ervoor dat in de zomer de warmte niet kan binnendringen. Stalen en metalen dakpanelen geleiden warmte goed. Dit maakt het uitstekende materialen om de warmte van de zon tegen te houden. In de winter zorgen de isolerende dakpanelen ervoor dat de warmte wordt binnen gehouden. Warmte stijgt op. Dit betekent dat zonder isolatiemateriaal er veel warmte verloren gaat via het dak. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. 

Anti-condens

Anti-condens dakpanelen zijn speciaal ontworpen om vocht in een ruimte tegen te gaan. Het tegen gaan van vocht is vooral belangrijk in opslagplaatsen, magazijnen etc. Met anti-condens dakpanelen voorkom je waterschade aan je producten of bezittingen. 

Duurzaamheid

Dakpanelen zijn duurzame keuze! Dakpanelen zijn duurzaam om twee redenen. Ten eerste, dakpanelen zijn duurzaam vanwege hun lange levensduur. Ten tweede, stalen en metalen dakpanelen zijn duurzame materialen die recyclebaar zijn. Dit betekent dat oude dakplaten hergebruikt kunnen worden. Ze kunnen omgevormd worden tot nieuwe dakplaten of er kunnen andere producten mee gemaakt worden. 

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top