Hoe ziet een modern huis eruit?

Er zijn veel verschillende dingen aan trends onderhevig, zo ook de inrichting van een huis. Tegenwoordig zien huizen er heel anders uit ten opzichte van bijvoorbeeld dertig jaar geleden. Waar je vroeger veel bruin of oranje in het interieur terug zag komen, is het tegenwoordig vooral zwart, wit en grijs wat de klok slaat. Je herkent moderne huizen direct, maar hoe ziet een modern huis er nou uit?

Zonnepanelen

In de huidige tijd is er veel aandacht voor het milieu. Het klimaat verandert en we moeten allemaal een steentje bijdragen aan het voorkomen van klimaatverandering. Een van de maatregelen die mensen thuis nemen is het plaatsen van zonnepanelen. Als je door een woonwijk rijdt, zie je de panelen steeds vaker op het dak liggen. Het plaatsen is een investering en kost best wat geld, maar dat verdien je uiteindelijk wel terug. De maandlasten voor energie komt een stuk lager te liggen, waardoor je de investering in een paar jaar eruit gehaald hebt.

Zwarte deuren

Waar je vroeger veel houten deuren met bijvoorbeeld glas in lood zag, zie je tegenwoordig juist veel zwarte stalen deuren met veel glas erin. Een variant op de zwarte stalen deuren, is een stalen taatsdeur. Waar een normale deur doorgaans de scharnieren aan de zijkant heeft zitten, heeft een taatsdeur deze aan de boven- en onderkant zitten. Een normale deur kan slechts aan één kant geopend worden, een taatsdeur kan via twee kanten geopend worden. Ook kunnen taatsdeuren verder open dan een normale deur. Vroeger zag je deze deuren echt niet terugkomen in huis. Nu zie je het steeds vaker. Het maakt dat het huis een strakke en moderne uitstraling krijgt. 

Minimalistisch

Jaren geleden was het normaal om drukke behangen in de kamer te hebben hangen, of bijvoorbeeld gordijnen met print. Nu zie je dat bijna niet meer. De meest gebruikte kleuren in het interieur zijn wit, zwart en grijs. Dat zorgt voor een strakke look. Daarnaast moet het zo minimalistisch worden ingericht. In de keuken zie je bijvoorbeeld steeds vaker greeploze kastjes terugkomen. Hoe minder tierelantijntjes er te vinden zijn, hoe mooier het gevonden wordt. 

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top