Het nut van het plaatsen van duivenpinnen

Vogels zijn over het algemeen heel prachtige en zelfs schattige wezens. Maar vraag het aan iemand die ooit zijn bezittingen door flink wat vogelpoep heeft zien beschadigen en zij zullen jou een compleet ander verhaal vertellen. Het plaatsen van duivenpinnen kan daarom een bijzonder eenvoudige en doeltreffende langetermijnoplossing zijn voor allerlei vogelplagen op jouw terrein.

Een onopvallende en duurzame oplossing

De beste duivenpinnen voor het weghouden van duiven en soortgelijk formaat vogels zijn behoorlijk onopvallend en passen perfect bij het oppervlak waarop jij deze plaatst. Ze zijn alsook heel eenvoudig te installeren. Deze duivenpinnen fungeren als een uiterst effectieve en humane oplossing tegen een vogelplaag en zijn van duurzame materialen gemaakt die bij correct gebruik jaren meegaan.

In twee soorten leverbaar

Duivenpinnen zijn meestal in twee verschillende soorten leverbaar. Ze zijn of van roestvrij staal gemaakt of van plastic. Elke soort biedt zijn eigen unieke reeks van oordelen, maar over het algemeen werken beide prima bij het afschrikken van vogels van het oppervlak waarop ze geïnstalleerd zijn.

Eén van de meest opvallende voordelen van de roestvrijstalen duivenpinnen is dat ze minder zichtbaar zijn dan de plastic pinnen. Je kunt ze dus zonder dat iemand ze opmerkt installeren.

De plastic pinnen hebben ook hun eigen voordelen. Om te beginnen zijn ze veelal een stuk goedkoper dan de roestvrijstalen varianten. Ze zijn echter niet zo onopvallend als de roestvrijstalen duivenpinnen, maar ze zijn soms wel in verschillende kleuren verkrijgbaar. Dit kan dan helpen om ze beter te camoufleren.

Doen duivenpinnen pijn of verwonden ze de vogels?

Het kopen van duivenpinnen voor op het dak doe je uiteraard om je gebouwen en andere eigendommen tegen vogels te beschermen. Ze zijn gelukkig heel humaan. De pinnen fungeren immers enkel als een visuele en fysieke barrière.

Duivenpinnen bevatten doffe punten die de vogels niet schaden. De lange pinnen dienen er gewoon voor om te voorkomen dat de poten van de vogels het oppervlakte bereiken, waardoor het zoeken van een rustplaats aldaar wordt voorkomen. Zo kunnen duiven en soortgelijke vogels dus niet langer meer een toegang tot een richel krijgen om hierop te gaan zitten. Ze zullen zich zodoende naar andere, meer toegankelijke gebieden verplaatsen en heb je geen overlast van de vogels.

Duivenpinnen zijn heel eenvoudig te installeren

Duivenpinnen worden meestal als voorgemonteerde, flexibele strips geleverd die over het algemeen ongeveer een halve meter of één meter lang zijn. Voor een permanent installatie spuit je een lijn met de aanbevolen lijm door het kanaal dat daarvoor aan de onderkant van de strip zit.

Vervolgens druk je deze simpel op haar plaats. Als alternatief kunnen de strips ook worden genageld of geschroefd. Of, als je het wenst, zelfs enkel met plastic kabelbinders vastgebonden worden.

Een professionele installatie is absoluut niet vereist. Het monteren van duivenpinnen behoort dan ook zeker tot de vaardigheden van elke doe-het-zelver!

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top