Alle voordelen van een dakkapel!

Een dakkapel is een uitbouw van een schuin dak dat bestaat uit raamkozijnen. De twee zijkanten hebben driehoekige vorm en de afdekking is een plat dak gemaakt van lessenaar. Door een dakkapel te plaatsen creëer je vele voordelen, deze lees je hier!

Complete dakkapel

Er zijn verschillende soorten dakkapellen, de eerste soort is de complete dakkapel (ook wel de prefab). Een prefab is een dakkapel die al bestaat met een vaste prijs. Je kan dan kiezen welke je mooi vindt en deze wordt dan op de werkplaats op maat gemaakt van jouw woning. Deze zijn erg populair doordat je op de basis prefab zelf ook kleine aanpassingen kan doen, die worden toegevoegd op de werkplaats. De prefab is altijd erg licht, aangezien hij kant en klaar op een hellend vlak gemonteerd moet worden. De voordelen van de prefab zijn:

  • Goedkoop: Meestal tussen de €3500 en €4000
  • Kan binnen een dag worden geplaatst
  • Veel meer ruimte op de zolderkamer
  • Licht van gewicht: Kan op bijna elk soort dak worden bevestigd
  • Veel lichtinval in de zolderkamer

Dakkapel met hellendvlak

Op maat

Deze dakkapel komt minder voor in Nederland dan de prefab. Bij een dakkapel op maat wordt er direct op het dak gebouwd. Mensen kiezen hiervoor wanneer ze hele specifieke wensen hebben. Dit kunnen wensen zijn over een speciale architectuur of bijzondere afmetingen. Hierdoor is een dakkapel op maat wel een stuk duurder dan een prefab. De prijs is meestal vanaf €3000 euro, maar het hangt sterk af van de grootte en bijzondere elementen die er worden toegepast. De voordelen zijn:

  • Enorme keuze aan materialen
  • Je kan alle soorten afwerkingen kiezen
  • De afwerking is van erg hoge kwaliteit
  • De wensen kunnen (bijna) altijd uitgevoerd worden

Een belangrijk detail bij het zetten van een dakkapel is dat er een vergunning nodig is. Deze vergunning is te regelen in de eigen gemeente. In iedere gemeente gelden namelijk andere regels omtrent het uitbouwen van een huis. De vergunning die u moet aanvragen heet de omgevingsvergunning. In sommige gemeente is dit niet nodig, maar zijn er altijd nog regels waar aan gehouden moet worden. Dit zijn regels die gaan over gezondheidsaspecten en veiligheidsaspecten daarbij mag het ook geen overlast geven aan buurtbewoners. Informeer dus altijd bij de gemeente en begin niet zomaar met bouwen.

Dakkapel aan het bouwen

 

Video

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top