De voordelen van zonnepanelen

Je ziet ze steeds vaker terugkomen op de daken: Zonnepanelen! Sommige zijn er voorstander van en andere vinden het maar niks. In deze blog lees je 4 voordelen waarom zonnepanelen een goede aankoop zijn voor jou dak. Daarnaast staat onderaan de pagina een video. Hierin wordt verteld hoe de panelen worden geplaatst.

1. Energierekening

Dit is meteen het grootste voordeel aan zonnepanelen op een dak, er worden veel kosten bespaard op de energierekening. Door alle digitale apparaten van tegenwoordig wordt de energierekening steeds hoger. Door zonnepanelen te plaatsen worden deze kosten veel lager en soms verdwijnen ze zelfs! Hierdoor heb je de kosten van de panelen binnen 10 jaar alweer terugverdiend. Daarna maak je er alleen maar winst op.

2. Energieleverancier

Door zonnepanelen te plaatsen, wordt de rol van een energieleverancier een stuk kleiner. Hierdoor hebben de stijgende energieprijzen in de toekomst geen invloed op de vaste lasten. Om een goed overzicht te krijgen van de besparingen is er een energievergelijker gemaakt. Deze vergelijker laat zien welke verschillende energiecontracten goed zijn aan de hand van de opwekking van de zonnepanelen.

3. Zonnepanelen zijn goed voor het milieu

Zonnepanelen zetten zonlicht om in energie. Dit is dus een erg duurzame manier om energie op te wekken en daardoor is het ook goed voor het milieu. Daarbij wordt ook de CO2 uitstoot verminderd. Per zonnepaneel wordt er per jaar 100 kg CO2 bespaard. Nu wordt er vaak gedacht dat de zonnepanelen niet milieuvriendelijk zijn door het productieproces. Hierbij wordt erg veel CO2 uitgestoten. Maar na 2/3 jaar, is dit al gecompenseerd door gebruik te maken van de panelen.

Zonnepanelen goed voor milieu

4. Lange levensduur

Een zonnepaneel gaat gemiddeld 25 jaar mee. Dit komt doordat een zonnepaneel niet kwetsbaar is en niet snel beschadigd aangezien ze op een dak liggen. Ook hoeven de panelen niet te bewegen. Hierdoor kan er weinig mis gaan en des te minder kan er ook kapot aan een zonnepaneel. Daarbij heeft een zonnepaneel bijna geen onderhoud nodig, de kosten zitten dus vooral in de aanschaf. Het gebruik is bijna kosteloos. Het enige wat er moet gebeuren aan onderhoud is schoonmaken. Door de regen gaat dit meestal vanzelf. Maar het is zeker aan te raden om 1 à 2 keer per jaar even te controleren op vuil. Vieze panelen wekken minder goed energie op.

Zonnepanelen op dak

 

Video: Zo worden de panelen geplaatst!

 

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top