Een gezond dak voor een gezonde woning

Wat is een huis zonder gezond dak? Als het veel regent zal het waarschijnlijk snel een zwembad worden, waarom besteden we dan zo weinig aandacht aan daken? Wanneer het dak in goede staat verkeert biedt dat veel voordelen voor de gehele woning én de bewoners. In dit bericht staan de voornaamste voordelen van een gezond dak!

  1. Een gezond dak zorgt ervoor dat er geen lekkages kunnen ontstaan in een dak. Want wanneer een dak niet meer gezond is, ontstaat er sneller schade aan een dak. Schade kan er uiteindelijk voor zorgen dat er lekkages ontstaan in huis. Dit ontstaat wanneer regenwater door de dakschade heen gaat. Het water komt dan in de gevel terecht en dit lekt vervolgens de woning in.
  2. Om een dak gezond te maken is er ook isolatie nodig. Warmte stijgt op dus is het logisch dat deze isolatie op het dak wordt gevestigd. Er zijn diverse manieren voor dakisolatie die snel rendement op zullen leveren.
  3. Om het dak niet alleen gezond te maken, maar het ook gezond eruit te laten zien, is er de mogelijkheid om een dak te beplanten. Naast het milieuvriendelijke aspect bevordert dit ook de afwatering.
  4. Vergeet naast het dak ook niet de dakgoten te onderhouden. Ophoping van bladeren of een vogelnest kan voor wateroverlast zorgen. Het is niet bij ieder huis even makkelijk om de dakgoten schoon te houden. Denk daarom altijd eerst aan de eigen veiligheid. Er is altijd de mogelijkheid om er een specialist bij te halen.
  5. Klim niet zelf zomaar op het dak, dit kan zeer gevaarlijk zijn. Schakel liever een dakwerken specialist in, de tarieven vallen vaak lager uit dan je denkt!

Gezond groen dak

Laat periodiek dakwerken uitvoeren om de kwaliteit van het dak op pijl te houden, zo bespaar je veel kosten op de lange termijn.

Meer informatie op http://www.bkgdakwerken.be/

 

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top