isolatie materiaal

Ik moet mijn zolder als opslagruimte gebruiken – kan ik het nog steeds isoleren?

Als je spullen veilig op de zolder wilt opbergen, moet je planken over de balken plaatsen. Echter, als je de ruimte tussen de balken eenvoudigweg vult met isolatie en vervolgens de planken eroverheen plaatst zal dat dik genoeg zijn om goed te isoleren

 

Dikte van de dakisolatie verhogen.

Leg het isolatie materiaal tussen de balken en breng vervolgens harde isolatieplaten aan over de balken, met daarop de vloerplaten. je kunt zelfs isolatie- en vloerplanken kopen die al aan elkaar zijn gelijmd, wat het werk veel sneller en gemakkelijker maakt. Of gebruik je timmervaardigheid (of die van iemand anders) om een hoger vloerniveau te creëren, zodat je de vereiste 270 mm zolderisolatie kunt aanbrengen. Wat je ook besluit te doen, stop er geen 270 mm minerale wol in en druk het vervolgens gewoon plat, omdat dit de efficiëntie ervan vermindert, dus je had net zo goed een kleinere hoeveelheid kunnen gebruiken.

Vergeet niet dat het isoleren tussen de balken een koude dakruimte creëert, dus als je iets boven hebt liggen dat warm moet blijven, is het beter om te isoleren tussen de spanten dan tussen de balken.

 

Hoe voorkom ik dat er warme lucht door het luik in de zolder lekt?

Zorg ervoor dat het luik goed aansluit. Als dat niet het geval is, moet je het misschien vervangen. Als het in de winter behaaglijker lijkt te passen dan in de zomer, kan het zijn dat je vocht in het hok hebt, en je moet dit eerst aanpakken voordat je over dakisolatie nadenkt. Als je een nauwsluitend luik hebt, breng dan tocht-stripping aan tussen het luik en het frame.Controleer of er geen andere gaten in het dak gaan – bijvoorbeeld boven de luchtsysteemkast of rond leidingen. Als dat het geval is, moet je deze afdichten voordat je de zolder isoleert.

 

Ik heb mijn zolder omgebouwd tot woonruimte – hoe isoleer ik het?

Als je de zolder gebruikt als slaapkamer, speelkamer of studeerkamer, dan wil je het net zo warm houden als de rest van het huis, dus het heeft geen zin om de zolderverdieping te isoleren. In plaats daarvan moet je het dak isoleren. De gebruikelijke manier om dit te doen is door stijve isolatieplaten tussen de daksparren te plaatsen. Ze moeten precies op maat gesneden worden, zodat ze goed aansluiten en geen tocht doorlaten. Om de vereiste isolatiedikte van 270 mm te verkrijgen, moet je mogelijk ook over de spanten heen isoleren met behulp van geïsoleerde gipsplaten.

 

 

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top