Wat is amoveren en hoe werkt het?

Heb je plannen om te gaan verbouwen of wil je een bouwproject uitvoeren en dien je hierbij te gaan slopen? dan is het slim om voor amoveren te kiezen. Ga direct door met lezen om te weten wat amoveren is en hoe het precies werkt.

Wat is amoveren?

Amoveren is niets meer dan het slopen of het demonteren van één of meer gebouwen of objecten op een formele manier. Wil je voor correct sloopwerk zorgen, dan is het slim om een specialist in amoveren in te huren. Daar komt nog bij dat je garantie krijgt op het sloopwerk als je kiest voor het inhuren van een specialist en dat je deskundig advies krijgt over de mogelijkheden. Bij amoveren wordt er gebruik gemaakt van gerecyclede materialen die vrijkomen tijdens het slopen, ontmantelen, remonteren en demonteren van bouwprojecten. Uiteindelijk worden de hergebruikte materialen opnieuw als bouwstoffen gebruikt. Een ander woord voor amoveren is circulair slopen.

Grondstoffen worden hergebruikt en producten gaan langer mee

Bij amoveren kan je uitgaan dat ruim 99% van alle materialen die gebruikt worden gerecycled kunnen worden. Dit houdt in dat de materialen op optimale manier worden gebruikt waardoor we spreken over een hoog waardebehoud. Daar komt nog bij dat producten langer meegaan in tegenstelling tot wanneer de materialen als afvalproducten worden beschouwd.

Minder CO2-uitstoot en minder bouwafval

Er komt tijdens amoveren minder CO2 vrij. Je kunt hierbij rekenen op een gemiddelde besparing van ruim 32 kubieke meter. Daarnaast worden materialen hergebruikt waardoor er amper sprake is van bouwafval. Dit brengt een milieuvriendelijk effect met zich mee.

Huur een expert in

Als je amoveren overweegt, dan is het verstandig om te kiezen voor het inschakelen van een specialist in amoveren zoals Bergevoet. Je kunt een specialist het beste inschakelen door rond te kijken in je eigen regio en door bij meerdere betrouwbare specialisten een offerte op te vragen. Maak met alle offertes die je ontvangt een vergelijking en kies aan de hand daarvan voor de offerte met de beste kwaliteit en de beste prijs. Zo kan je optimaal besparen op de kosten van amoveren.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top